De Pil
Geboortebeperking lijkt geen probleem meer te zijn in onze huidige tijd. Het gebruik van de pil is volledig ingeburgerd. De vrijheid en mogelijkheden die dit heeft opgeleverd zijn een enorme winst. Echter, er zijn minder positieve bijwerkingen die we dagelijks terugzien in elke homeopathie praktijk. Gelukkig kunnen we veel van deze klachten behandelen, bijvoorbeeld depressie, moeilijk zwanger worden nadat er met de pil is gestopt, schilklierklachten etc…
De pil beïnvloedt alles
Wat veel vrouwen niet weten is dat de pil niet alleen een zwangerschap voorkomt, maar het totale functioneren van de vrouw beïnvloedt. Het gebruik van de pil is zo normaal geworden, dat het de ideale oplossing lijkt voor geboorteregeling en/of hormonale problemen zoals zware, pijnlijke of onregelmatige menstruatie.
Hoewel de pil mogelijkheden heeft gegeven die voordien niet bestonden, is het goed om te beseffen dat er nadelen aan kleven. Onderzoek naar medicijnen wordt voornamelijk uitgevoerd op mannen. De natuurlijke hormonale veranderingen van de cyclus in de vrouw maken onderzoek lastig en langdurig: dit kost dus meer tijd en geld!
Door jarenlange ervaring is inmiddels wel duidelijk geworden wat de pil doet met een vrouwenlichaam. Het is onmogelijk om met de pil slechts één doelgerichte boodschap af te geven aan één deel van het lichaam en niet aan het andere. Hormonen komen overal in het lichaam terecht!
Het doet iets met de hersenen, het gedrag, emotionele verwerking, sociale omgang, het geheugen en leervermogen, de reuk, eetgedrag, immuunsysteem, stressrespons (het onderdrukt de cortisol-regeling) en darmhormonen, enz…In sommige gevallen komt het natuurlijke hormoonstelsel niet meer in natuurlijke balans nadat de pil is gestopt.
Bij jonge vrouwen (tussen 15-19 jaar) zijn de hersenen nog niet volledig ontwikkeld. De pil kan risico op angst, depressie en zelfdoding in deze groep vergroten.
Er zijn aanwijzingen dat de pil effect heeft op het ontstaan van auto-immuunziekten.
78% van de mensen met auto-immuunziekten zijn vrouw.
Bijwerkingen pil
Meer risico op bijwerkingen bij:
- Voorgeschiedenis van depressie
- Familie met stemmingsgerelateerde bijwerkingen van de pil
- Pil slikken met alleen progestageen
- Combinatie pil
- 19 jaar of jonger
Tips en homeopathie
Tip voor toekomstige gebruiksters:
- Houd een dagboek bij, start enkele maanden voordat je de pil begint. (humeur, energie, welbevinden), zo merk je veranderingen sneller op.
- Laat iemand uit je omgeving (vriendin, moeder) weten dat je begint met de pil
(om evt. gedragsveranderingen te signaleren)
Als er ongewenste bijwerkingen optreden, informeer dan naar mogelijkheden om deze te behandelen met klassieke homeopathie. Bel vrijblijvend naar: 0226 – 42 88 05 of stuur een bericht naar:
kruijerhomeopathie@gmail.com
Bron: ‘Je brein aan de pil’ – Sarah Hill