Klassieke homeopathie is gebaseerd op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Deze wordt met homeopathische geneeskunde geprikkeld en geactiveerd. Het basisprincipe van de geneeswijze homeopathie is dat een stof die symptomen teweegbrengt bij een gezond persoon, deze symptomen kan genezen bij een zieke. Zoals de grondlegger, Samuel Hahnemann, het formuleerde: ‘Similia Similibus Curentur’ (het gelijke wordt door het gelijkende genezen).

Sterke genezingswerkzaamheid

Een ander belangrijk principe is dat er niet gewerkt wordt met de pure stof, maar met de verdunde dosis die veilig is voor mens en dier. Het is gebleken dat door het verdunnen van een stof in alcohol en water, de genezingswerkzaamheid sterker i.p.v. minder wordt. Zo maakt men gebruik van de meest giftige planten, die op deze manier hun giftigheid verliezen, maar genezingswerkzaamheid verkrijgen. Voorwaarde is wel dat bij elke verdunningsgraad van de oplossing een aantal vastgestelde schudslagen wordt gegeven.

Vanuit talrijke proefnemingen en jarenlange inspanningen kwam Hahnemann tot deze conclusies. Dit heeft als basis gediend voor de ontwikkeling van de homeopathie, zoals het nu ruim 200 jaar bekend is. Er hebben sindsdien allerlei ontwikkelingen plaatsgevonden, maar Klassieke Homeopathie betekent dat de werkwijze wordt gehanteerd zoals de grondlegger van de homeopathie, Samuel Hahnemann, die oorspronkelijk ontwikkelde.

Nieuwsgierig hoe klassieke homeopathie werkt? Neem contact met mij op!