Klassieke homeopathie activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het basisprincipe van de geneeswijze homeopathie is dat een stof die symptomen teweegbrengt bij een gezond persoon, deze symptomen kan genezen bij een zieke.
Samuel Hahnemann is de grondlegger van de homeopathie. Hij was een Duits arts en scheikundige, geboren eind 18e eeuw. Hij beschikte tevens over grote talenkennis en een onderzoekende geest. Uit ontevredenheid met zijn resultaten als arts, is hij na jaren van onderzoek tot de ontwikkeling van homeopathie gekomen. Hij genoot grote bekendheid in heel Europa en tot kort voor zijn dood en heeft hij als homeopaat gewerkt. Hij ligt begraven op de beroemde begraafplaats Père-Lachaise te Parijs.

                      beeld homeopaat

Sterke genezingswerkzaamheid

Een ander belangrijk principe van homeopathie is dat er niet gewerkt wordt met de pure stof, maar met de verdunde dosis die veilig is voor mens en dier. Het is gebleken dat door het verdunnen van een stof in alcohol en water de genezingswerkzaamheid sterker i.p.v. minder wordt. Zo maakt men gebruik van de meest giftige planten, die op deze manier hun giftigheid verliezen, maar genezingswerkzaamheid verkrijgen.
Voorwaarde is wél dat bij elke verdunningsgraad van de oplossing een aantal vastgestelde schudslagen wordt gegeven. Dit gaat volgens een vast protocol en dat noemt men: potentiëren van het homeopathische geneesmiddel.

Vanuit talrijke proefnemingen en jarenlange inspanningen kwam Samuel Hahnemann tot perfectionering van deze geneeswijze, zoals het nu ruim 200 jaar bekend is. Er zijn sindsdien diverse stromingen ontstaan, maar Klassieke Homeopathie betekent dat de werkwijze wordt gehanteerd zoals de grondlegger van de homeopathie, Samuel Hahnemann, deze heeft vastgelegd.

 

Nieuwsgierig hoe klassieke homeopathie werkt? Neem contact met mij op!