Homeopathie als geneeswijze is bij uitstek op het individu gericht. Geen mens is immers hetzelfde. Ook in de manier van ziek zijn verschillen we onderling. In het consult bij Kruijer Homeopathie wordt ingegaan op de huidige klachten, hoe ze zijn ontstaan en in hoeverre ze het dagelijks functioneren beïnvloeden.

Daarnaast wordt besproken of er sprake is van andere bestaande klachten en wordt de ziektegeschiedenis in beeld gebracht. Tevens is van belang of er bepaalde aandoeningen veelvuldig in de familie voorkomen. In de vervolg afspraak wordt gekeken naar het effect van de behandeling en afhankelijk van het resultaat wordt het behandelplan aangepast.

Homeopathie als preventieve genezing

Homeopathie kan bij uitstek preventief worden ingezet om een goede gezondheid te ondersteunen en (chronisch) ziek zijn te voorkomen. Het kan ook worden gecombineerd met andere behandelingen.

Acute klachten – bijvoorbeeld een letsel of begeleiding bij een operatieve ingreep – vragen om een snelle, directe aanpak. Een beknopt (telefonisch) consult is dan vaak voldoende voor een voorschrift. Als de acute fase voorbij is kan er in een later consult naar eventuele onderliggende oorzaken worden gekeken en een preventief behandelplan worden gestart.

Neem contact met mij op voor meer informatie of een eerste consult. Ervaar zelf wat klassieke homeopathie voor jou kan betekenen!