Samuel Hahnemann was de eerste arts die de oorzaken van ziekte indeelde in verschillende catagorieën (zg. ziekteclassificatie). Hij onderzocht waardoor klachten ontstonden en waardoor ze in stand werden gehouden. Die verschillende oorzaken verdeelde hij in groepen en hij baseerde zijn voorschrift op deze gegevens.

Onderliggende oorzaken in beeld brengen

Een homeopaat die volgens de ziekteclassificatie werkt zal altijd de onderliggende oorzaken in beeld proberen te brengen. Klachten kunnen om verschillende redenen ontstaan, bv. door een verstoorde hormoonhuishouding, verkeerde voeding, stress, regulier medicijngebruik, erfelijke aanleg, een sportblessure of ongeval.
Ook ingrijpende psychische klachten kunnen ziekmakend effect op het lichaam hebben.

Elke oorzaak vraagt om een specifieke aanpak met daarvoor aangewezen homeopathische middelen.
Deze werken snel, veilig en diepgaand. Dus zonder nare bijwerkingen! De dosering van het homeopathische middel wordt exact door mij afgestemd op elke individuele situatie. Soms zijn aanvullende tincturen nodig om bepaalde organen te ondersteunen.

 

Wil je zelf ervaren wat homeopathische geneeskunde voor jou kan betekenen? Vraag dan nu een consult aan en laat je verrassen door de snelle werking.