Rouwbegeleiding is geen therapie

Rouwbegeleiding bij Kruijer Homeopathie biedt een veilige, professionele omgeving, waarin ik hulp bied bij een rouwproces, waar je op dat moment op eigen kracht niet verder mee komt. Het is geen therapie.

Het blijkt dat mensen zich op een bepaald moment bezwaard voelen om hun verdriet rondom het verlies te delen met familie, kinderen of vrienden. Dit kan gebeuren kort na een overlijden, maar vaker treedt dit op na langere tijd, als de omgeving aanneemt dat het rouwproces inmiddels wel voorbij zal zijn.

De impact van rouw op je dagelijks leven en gezondheid is enorm groot en het is belangrijk om daar aandacht voor te hebben, ook nog na jaren….

Welke aanpak?

  • Individuele gesprekken met als doel: samen onderzoeken waardoor het rouwproces bij jou stagneert en kijken wat er nodig is om dit op passende wijze weer in goede banen te leiden
  • Gelegenheid bieden voor zingeving-of levensbeschouwelijke vragen, meedenken over een toekomstperspectief

Werkervaring en persoonlijke ervaring

Vanuit mijn werkervaring- en persoonlijk leven ben ik bekend met 1e en 2e generatie-oorlogsproblematiek.
Bij de NIS te Utrecht deed ik de opleiding ‘Stervensbegeleiding’, in 2011 ‘Rouw-en verliesbegeleiding bij de HGU te Utrecht en in 2007/’08  heb ik als verdieping voor mijn werk de 1-jarige cursus ‘Land van Geloven’ gevolgd.

In 2015-2018 woonde en werkte ik in Israël. In 1980-’84 woonde en werkte ik in Australië.
De opgedane levenservaring in buitenland zijn een rijke aanvulling voor mijn praktijk.

Een paar gesprekken blijken meestal voldoende te zijn. Voor bijkomende lichamelijke klachten, zoals  slaapproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn enz. is het mogelijk om gebruik te maken van klassieke homeopathie.
Dit heeft een ondersteunende werking op het rouwproces en alle emoties of lichamelijke klachten die daarbij horen.

Voor nadere informatie over begeleiding bij ingrijpende veranderingen of rouw-en verliesbegeleiding kun je  vrijblijvend contact met mij opnemen. Tel: 0226-428805 of mail naar: kruijerhomeopathie@gmail.com